Bright Eyes ‘Motion Sickness’

Bright Eyes er ustoppelig. I januar udsendte den produktive singer/songwriter to albums – det primært akustiske ‘I’m Wide Awake, It’s Morning’ og det elektronik-inspirerede ‘Digital Ash in a Digital Urn’. Conor Oberst, der gemmer sig bag pseudonymet Bright Eyes, er imidlertid ikke færdig for i år. ‘Motion Sickness’ er et live-album, som samler op på turneen, der fulgte de to udgivelser.

Live er Bright Eyes lidt mere rocket end studieversion, hvilket han sagtens kan bære. Men det har stadig det velkendte folk- og countrypræg, som Bright Eyes behersker så glimrende. Det er akustisk guitar, og det er med pedalsteel, men altid med vokalen i højsædet, for Oberst er en fremragende sangskriver. Flere steder kommer en trompet ind i lydbilledet, og især på ‘Scale’ passer den rigtig godt ind.

Naturligt nok er det ‘I’m Wide Awake…’, der er flest numre fra på dette album, mens der ikke er nogen fra ‘Digital Ash…’. Oberst begiver sig dog også videre i sit bagkatalog med blandt andre to numre fra ‘Lifted’. Pladens højdepunkter er imidlertid de steder, hvor Bright Eyes har bevæget sig et stykke væk fra forudsigelighedens vej. Det sker for eksempel med coverversioner af Feist og Elliott Smith, samt protestsangen ‘When the President Talks to God’, hvor der er syrlige verbale hug til George W. Bush.

Bright Eyes ‘Motion Sickness’. 'Motion Sickness'. Album. Saddle Creek/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af