Deaf Center

‘Pale Ravine’ er det andet udspil fra de to norske fyre, der går under navnet Deaf Center. Musikken er stemningsfyldt ambient, men langt fra New Age-hippiernes meditationsmusik. Derimod er dramaet i højsædet, som var det et soundtrack til en af de slags mystiske kunstfilm, som du godt kan lide at se, men ikke er sikker på du helt forstår.

Oprindeligt er musikken inspireret af gamle stumme 8mm filmspoler og det dramatiske norske landskab, hvor de to fyre har drønet rundt med deres mikrofoner og optaget alskens lyde, som de har sat ind i en rytmisk struktur. Musikken balancerer på en hårfin grænse imellem at være mystisk og at være et behageligt bagtæppe til dine egne tankers frie associationer.

Der er noget organisk over musikken, der selv om den er elektronisk, har en meget akustisk og varm fornemmelse. Der er som om at musikken er blevet til på et støvet loftværelse i et lille norsk træhus med en lille glødepære som den eneste belysning. Pladen er da også bedst, når den får noget opmærksomhed og får lov til at fylde rummet, så alle de små detaljer virkeligt kan træde frem og bidrage til det store billede i puslespillet.

Deaf Center. 'Pale Ravine'. Album. Type Records/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af