Franz Ferdinand

Fire og en halv times Franz Ferdinand. De fire sympatiske og succesfulde skotter har ikke sparet på filmrullerne på denne deres første band-dvd. Med blandt andet to fuldlængders koncerter fra henholdsvis London og San Francisco, en omfattende tour-dokumentar, forskellige karaoke-versioner og en kavalkade af de bedste live-stunder fra gruppens foregående turné, er der så rigeligt at se på, hvis man ikke kan få nok af Franz Ferdinand.

Hovedparten af materialet på dvd’en, som blot hedder ‘Franz Ferdinand’, er hentet fra den massive turnévirksomhed, Alex Kapranos, Nick McCarthy, Bob Hardy og Paul Thomson udøvede i kølvandet på deres storsælgende albumdebut, ‘Franz Ferdinand’, fra 2004. Turné-dokumentaren følger Ferdinand’erne ‘on the road’ og portrætterer på fortrinlig vis fire jordnære fyre, der ikke sådan lader sig dupere over, at de pludselig er feterede rockstjerner. Optagelsen fra især bandets koncert på Brixton Academy i London fungerer ligeledes efter hensigten; man sidder og får lyst til at opleve skotterne i levende live i den nærmeste stadionarena.

Til gengæld kan man ikke lade være med at mukke lidt over, at der kun er blevet plads til to numre fra Franz Ferdinands aktuelle album, You Could Have It So Much Better’, men det siger vel sig selv, når dvd-materialet er optaget, før den udkom. Underholdning er der dog rigeligt af, hvis du er til de skotske hertuger.

Franz Ferdinand. 'Franz Ferdinand'. Album. Domino/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af