John Dahlbäck

John Dahlbäck har lige overstået sine teenageår, men hans diskografi ligner alt andet end en tyveårigs. Oven på udgivelser under sine andre aliaser, i andre grupper og på mange forskellige labels, udgiver den hyperaktive svensker nu albummet ‘Man From The Fall’, som opfølger på en af sine seneste 12″ vinyler på pladeselskabet Systematic.

Dahlbäck har møjsommeligt prøvet at skabe en logisk progression i opbygningen af albumet, hvilket også virker hensigtsmæssigt. Den indledende tredjedel præges af habilt produceret melodiøs tech-house, og man indser hurtigt bevæggrunden for mandens valg af titler til numrene. Vokalerne på samtlige numre er titlens ordlyd og intet andet. Videre træder Dahlbäcks fornemmelse for electro-universets elementer ind og fylder næste tredjedel. Her har han virkelig sin force. Nummer på nummer emmer af energi og variation, med alt fra minimale ‘squeaks’, abrupte vokalsamples og velbalancerede loops til nostalgiske rave-lydende sirener, acid og melodier med associationer til ældre japanske computerspil. Helt i særklasse her er ‘It Feels So Good’, ‘My Love For Machines’ og ‘Girls Sing’, og de efterfølgende to electro-tech-house-numre fra den tidlige udgivne 12″ er særdeles veltilrettelagte og stemningsmættede.

Ærgerligt er det, at Dahlbäck ikke følger den gode stil til dørs. Den sidste tredjedel skuffer fælt, hvor for mange temposkift, for skæve melodier og simpelt støj på dystre baggrunde gør ørene mere ondt end godt.

John Dahlbäck. 'Man From The Fall'. Album. Systematic/import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af