Rumpistol

I 1997 ville Bjørn Svin have ‘Mer’ Strøm’. Nu beder Jens Berents Christiansen, alias Rumpistol, så om ‘Mere Rum’ på sit andet album. Og det lyder som om han har taget for sig af plads i et flot udvidet lydbillede, der er en meget nuanceret electronica-collage, som, alsidigheden til trods, aldrig mister sammenhæng og fokus.

‘Mere Rum’ er elektronisk dansk musik, når det er bedst. Det er intelligent, nysgerrigt, legesygt, eftertænksomt og ironisk på én gang. Men dét, der får klokkerne til at ringe ekstra højt, er Rumpistols evne til at inkorperere diverse instrumenter som eksempelvis guitar og glockenspiel i sin tårnhøje elektroniske lagkage – for derefter at snurre den rundt med sindrige temposkift, uden at den falder fra hinanden. Det gælder både samspillet mellem pladens brede musikalske inspirationskilder fra dub, jazz og breakbeat, ligesom de melodiske popstumpers leg med de elektroniske stritlyde harmonerer overraskende godt.

Alle albummets otte numre holder en høj standard. Lige fra åbneren ‘Overtone’ med dens sexede brug af saxofon, henover den organiske ‘g.t.’ med dens catchy hookline, til den afsluttende dansefabel ‘Vuggelise’, der får undertegnede til at kridte danseskoene som i de gode gamle drum’n’bass dage.

Rumpistolen skyder simpelthen med skarpt og rammer både i hjerne og hjerte. En fuldtræffer, der som en ægte charlatan bejler til titlen som årets danske electronica-udgivelse.

Rumpistol. 'Mere Rum'. Album. Rump Recordings/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af