Dabrye

Amerikaneren Tadd Mullinex alias Dabrye høstede fine roser for hans friske debut ‘One/Three’, der var med til løfte den bølge af instrumental hiphop, som efterhånden har vundet indpas i bredere kredse. Mens vi pænt venter på opfølgeren, kan tiden slås ihjel med dette remix-album – som unægtelig er lidt af en rodekasse, men en legesyg en af slagsen.

Dabrye styrer med sikker hånd sin laptop-producerede instrumentale hiphop, der finder sit fundament i de punktlige og veltimede beats. Herfra kaster han sig ud i vidtfavnende rejse, der blandt andet gør stop ved vocoder-baseret elektro på ‘Infinite Wavelength’, går i pitstop ved den pulserende electronica på ‘Keep Life Right’, for herefter at køre videre over i jazzet world-beat (‘Not Wisely / Too Well’), der lyder som Madlib med hovedet nede i en bunke gamle Blue Note-plader.

Der er ingen tvivl om, at det er svært at finde ud af, hvor Dabrye egentlig gerne vil hen med dette minialbum. Men det virker mest af alt, som en personlig tilfredsstillelse for Mullinex, at få lov til at arbejde i et frirum, hvor han kan bearbejde både inspirationskilder og åndsfællers værker.

Kan man abstrahere fra det faktum og acceptere, at der ikke er tale om et egentligt kunstnerisk udspil, så er der flere givende øjeblikke i Dabrye’s finurlige og kryptiske reproduktioner. Ellers må man væbne sig med tålmodighed og vente til hans eget album snart kommer på gaden.

Dabrye. 'Additional Productions Vol. 1'. Album. Ghostly International/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af