Faithless

Stroboskoplyset blinker intenst, musikken blæser derudaf med et hårdt pumpet beat, imens rapperen Maxi Jazz træder ud af mørket og ind på den røgfyldte scene i slow motion. Og der går ikke mange minutter, inden vi hører de magiske ord, der får taget til at lette: »I can’t get no sleep«.

Så er festen i gang, og Faithless tager en 95 minutters tour de force gennem deres største hits fra de seneste ti år på deres første live-dvd. Omgivelserne er det smukke Alexandra Palace i London, der er fyldt med et feststemt publikum, der i interaktion med bandet får denne live-film til at fremstå som en mageløs dokumentation af et af verdens største dance-acts.

Normalt skal der meget til at få mig til at holde opmærksomheden hele vejen igennem en koncertfilm af denne længde. Der var dog også perioder, hvor jeg sank lidt dybere ned i sofaen. Dette hang som regel sammen med, om Maxi Jazz var på scenen eller ej. Det er trods alt hans hæse stemme og karismatiske ranglede udseende, der får bandet til at skille sig ud fra mængden. Og så er det nu fedt at se ham hoppe omkring som en anden Maasai-kriger. Denne film vil absolut ikke hjælpe imod søvnløshed, til gengæld vil den nok kunne levere underholdningen.

Faithless. 'Live at Alexandra Palace'. Album. Sony.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af