Franz Ferdinand – A fine scotch of pleasure

Intet mindre end et Ennio Morricone westerntema kunne naturligvis gøre det som underlægning, da de fire skotter i Franz Ferdinand til spredte stroboskoplysglimt entrerede KB Hallen til årets bedste fredagsbal. De pop-elskende og velklædte drenge, der flotte som svigermors hedeste drøm var som taget ud af et boyband-skabelon, gik lige i mellemgulvet og længere ned endnu hos alle fra første sekund. Festen blev sparket i gang.

Og hvor er det urimeligt længe siden en koncert har udviklet sig til sådan en løssluppen fest. Franz Ferdinand skruede igen og igen den perfekte popsang sammen, som gik lige i blodet og rystede selv den slemmeste rust af kroppen på en enhver, der lagde ører til. ‘Do You Want To?’ spurgte sanger Alex Kapranos imens salen jublede “ja!” for straks efter at eksplodere i et kæmpe brag til ‘Take Me Out’. Festen var nu ikke til at stoppe.

Og dog, en time efter lagde skotterne selv en dæmper på festen ved at forsvinde bag det konstant skiftende bagtæppe – naturligvis med lækre bandportrætter som motiv. Men med de velvalgte ord “This fire is out of control” ramte Franz Ferdinand endnu engang plet. Samtlige fødder satte sig selv i gang igen til ekstranumret ‘This Fire’, imens de tre strengespillende drenge hoppede rundt på og synkront ned fra trommepodiet legende med alle popmusikkens klicheer. Festen ville overhovedet ikke stoppe nu.

Men det skulle den nu alligevel. Hertugerne Franz Ferdinand er som skotternes kildevand, single malt whiskey, der kæler elegant i mindre portioner, men som ikke bør overdrives for smagsløgenes skyld. Franz Ferdinand serverede sig selv i en passende og lækker portion, og lod det op til det euforiske publikum at bringe den superfantastische fest videre.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af