Mikael Simpson

Det har været et godt år for Mikael Simpson. Fyldt med Steppeulvepriser, udsolgte koncerter, stjerner og i det hele taget omstændigheder, der ikke er til tage fejl af. Og så er det jo nu, at der skal træffes valg, for vil man ligge og spille fed på laurbærrene lidt eller simpelthen bare kaste terningerne igen?

Simpson har valgt at gøre det sidste, og ikke overraskende har det betydet en afslutning på soveværelsesperioden, dét kapitel i hans liv, der nok især handlede om at komme videre efter opløsningen af bandet Luksus, men som også indeholdt billedet af den her lydjonglerende, nataktive eneboer, som de færreste ville tiltro bare et lille gennembrud til at starte med. Men nu er det slut med at mure sig inde musikalsk, Simpson bevæger sig videre og er netop nu i studiet sammen med sit – fra nu af – faste band Sølvstorm, og resultatet kan høres til marts næste år.

Derhjemme er der blevet luftet ud. Computeren er blevet gennemgået, og undervejs dukkede der 18 nær-ved-og-næsten-numre op, som Simpson nu udgiver under den indiskrete titel ‘B-sider, udtag og meget triste radiomix’. For det er vitterligt, hvad de er. Skæve variationer over den velkendte Simpson-lyd. Døsige forsøg med tempo, beats og stemninger, der næppe vil overraske hverken inkarnerede fans eller almindelige lyttere, men som alligevel fortjener opmærksomhed på grund af udtrykkets stædige undergrundstema. Som en slags reference eller lille hyldest til de sidste fem års ensomme processer.

Der er dog blevet plads til to nye numre, ‘Kokain København (hvad er det lige der sker?)’ og ‘Saadan Har Hun Forkyndt Sig Selv’. Sidstnævnte er et digt af den afdøde digter Morten Nielsen, og i Simpsons hænder er det faktisk blevet gjort til en smuk lille sang, der minder én om, at der bag al den subtile dub og frygtløse electronica findes en fremragende singer/songwriter, der aldrig bliver for stor til at lette sit hjerte undervejs.

Mikael Simpson. 'B-sider, udtag og meget triste radiomix'. Album. A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af