Parov Stelar

Bag Parov Stelar gemmer sig østrigske Marcus Füreder, som med ‘Seven and Storm’ udgiver sit andet album. Hvis der findes sådan et ord, er der tale om klassisk nujazz – fuld af skrøbelige beats, røgfyldte atmosfærer og gode samples. I modsætning til så meget andet lignende musik, pladrer Füreder ikke bare lidt jazz-krymmel oven på sin elektroniske soft ice, men skaber i stedet en reel syntese af jazz og elektro.

Albummet har en god stilistisk, indre sammenhæng, og inden for sine egne musikalske grænser, spænder numrene fra lyse sager, der kan minde lidt om Air, eksempelvis nummeret ‘The One’, til det mere mol-orienterede og en mikrosmule jungle-inspirerede i ‘Between the Machine’, en fjern fætter til noget, der kunne komme fra Amon Tobins ‘Bricolage’.

Og alligevel er det hele ikke helt i orden, for selvom Füreder er både en solid håndværker og en dygtig musiker med masser af lyrisk nerve, mangler albummet stadigvæk den der sidste udefinerbare dosis originalitet, som gør, at numrene går fra at være smukke og gode, og så til ligefrem at skille sig ud. ‘Seven and Storm’ er lidt ligesom en Audi stationcar: Selvom man nogle gange godt kan glemme det, er den altså stadigvæk en familiebil.

Parov Stelar. 'Seven and Storm'. Album. Etage Noir/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af