Cat Power

Den altid inderlige sangerinde Chan Marshall har som sit alter ego Cat Power været omkring sig i sin ti-årige karriere. Efter alternativ pop og klaverbårne ballader gør Cat Power på ‘The Greatest’ status over sine inspirationskilder, soul- og countrymusikken, i deres mest afdæmpede fremtoninger.

Derfor har hun besøgt Memphis for at indspille ballader med lån fra byens historiske fortid. Men selvom hendes sange har et troværdigt touch af Memphis’ soul, er det stadig i sit sørgmodige klaverspil samt sin endnu mere sørgmodige stemme, katten har sin force. I denne boldgade er Cat Power simpelthen en af de største af nutidige stemmer.

Og åh, den stemme, den kan ramme noget indeni. Umådelig smuk og afkrævende intens, bevæger den sig omkring klaverets toner, og har tydeligt sine dybtfølte grunde til at lade sig høre. Cat Power er sangerinde af den særegne slags, og formår også på ‘The Greatest’ at synge de klare melodier med troværdig nerve og hjerte.

Som i titelnumrets lammende smukke melodi, samt den triste ‘Hate’, hvor Cat Power synger nogle af sine bedste sange til dato. Og selvom hun albummet igennem ikke går hele vejen med sine sanges melodiske materiale, har Cat Power smukt forenet soul med sjæl, simpelthen fordi hun som sangerinde er en af ‘The Greatest’.

Cat Power. 'The Greatest'. Album. Matador/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af