Celebration

Selvom der her er tale om et debutalbum, så er amerikanske Celebration ikke nye på den musikalske scene. Bag navnet gemmer sig ægteparret Katrina Ford på vokal og multiinstrumentalisten Sean Antanaitis. Tidligere var de to hovedkræfterne i noise-punk-bandet Jaks og de to efterfølgende konstellationer Love Life og Birdland.

Celebration byder bestemt på gode takter, men de bliver desværre ikke fulgt helt til dørs. Der går lidt skabelon i det hele, og sangene ligner simpelthen hinanden for meget. Det er ‘lag-på-lag’ – musik, hvor trommeslager Dave Bergander lægger rytmen, mens Antanaitis fylder et væld af guitarstøj og keyboardeffekter oven på, hvilket gør det lidt svært at finde den røde tråd.

Retfærdigvis skal det siges, at sangene er virkelig stærke, og Katrina Fords rå og hysteriske vokal passer godt ind i bandets mørke og paranoide multiinstrumentale kaos. Numrene er proppet med indestængt energi, og især ‘Diamonds’ ‘Holiday’ og ‘Good Ship’ er fremragende. Desværre mangler resten af albummet lige det sidste for at blive rigtig godt.

Albummet er produceret af David Sitek fra TV on the Radio, og det kan godt høres på især det omskiftelige tromme- og orgelspil. Det er velproduceret, men det er nok også dér en del af problemet ligger. For hvorfor skal der absolut være orgel med på hvert eneste nummer? Det giver en underlig ‘suppe steg og is’-stemning, hvor udtrykket godt kunne varieres mere.

Celebration. 'Celebration'. Album. 4AD/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af