Tortoise & Bonnie ‘Prince’ Billy

Tortoise og Bonnie ‘Prince’ Billy (Will Oldham) har i de sidste ti år forkælet deres trofaste publikum med sublime udgivelser. Men at de to universer skulle mødes i et tredje, havde de færreste nok set komme.

‘The Brave And The Bold’ består udelukkende af covernume af navne lige fra Bruce Springsteen over Lungfish til Elton John. Det lyder måske lidt langt ude, at lige netop Tortoise og Bonnie ‘Prince’ Billy skulle gå sammen om et sådan samarbejde, men det er nok også lige akkurat tanken bag.

Albummet er som et stykke blødt modellervoks. Hver sang har sin egen lille sjove form, men det er hele tiden det samme stykke, der leges med. Flere af de ti numre står ganske tro mod de originale udgaver, mens eksempelvis Bruce Springsteens ‘Thunder Road’ og Elton Johns ‘Daniel’ er fuldstændig forandret. Og heldigvis for det, for hvad skulle sådan et album ellers gøre godt for?

Ekvilibristerne i Tortoise viser eksempler på, at de er i stand til at fortolke stor set hvad som helst med succes. Læg oven i det den altid sikre vokal-formidling af Bonnie ‘Prince’ Billy. Der er plads til både det skønne og det kække. Albummet placerer sig bestemt ikke blandt kunstnernes bedste, men opfinderne genopfinder sig selv med et album, der sværmer om poppens tilgængelighed, men alligevel aldrig rigtig bliver pop i sig selv. Og det var sikkert meningen med det hele.

Tortoise & Bonnie ‘Prince’ Billy. 'The Brave And The Bold'. Album. Domino/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af