Anden

Anders Matthesen, bedre kendt under aliaset Anden, har efter succes med stand-up, film og teater fundet tilbage til ungdomsforelskelsen hiphop, og lavet det album han som knægt drømte om. Dog med den forskel at han i mellemtiden er fyldt 30 og har opnået stjernestatus i det ganske land.

På ‘Soevnloes’ møder vi Anden i en personlig udgave. Han er selvsikker, men uden at blive selvhævdende. På førstesinglen ‘F.A.Q’, der har Kirsten Siggaard med som gæst, giver Anden kontante svar på folks irriterende spørgsmål, over et fængende beat fra superproducerne Trooo.l.s og Rune Rask. Albummets bedste er titelnummeret, der levende beskriver Andens kamp mod søvnen, når han hellere vil bruge natten på at jagte nye ideer og inspiration. Det gælder om ikke at spilde tiden.

Humoren får også plads, hvilket gør tilbageblikket på ungdomstiden i nummeret ‘Mille J’ til otte rimeligt underholdende minutter. Klassiske emner som tømmermændsplager på ‘Glimt af i går’ og opgør med dårlige vaner på ‘Fleksibel askese’ formår Anden dog ikke at give nyt liv, ligesom det liderlige festnummer ‘Lad os kneppe’ bliver for nemt.

‘Soevnloes’ trækker stilmæssigt klare paralleller til forbilledet Mc Einar og det drengerøvs-univers, der gjorde Østkyst Hustlers så populære. Lydbilledet giver også minder om disse grupper, og det er da også den tidligere Hustler Bossy Bo, som i samarbejde med Anden har stået for produktionen.

Musikken har dog ikke den store gennemslagskraft. Den bliver aldrig spændende, men holder sig høfligt i baggrunden. Da Anden samtidigt ikke er en teknisk sublim rapper betyder det, at de tekstmæssige mindre stærke numre falder igennem, og samlet set giver det albummet en lidt flad fornemmelse.

Anden. 'Soevnloes'. Album. ArtPeople.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af