Billy Dalessandro

Chicago-produceren Billy Dalessandro får med sit andet album på tyske Resopal-Schallware skabt en solid transatlantisk forbindelse mellem den ældre groovy technolyd og acidlyden af den gamle skole fra Chicago-housen og så de mere europæiske fornemmelser for minimale technoarrangementer. Resultatet er et dybt og fyldigt elektronisk udtryk skabt især til dansegulvet, men med en sådan omhyggelighed og inspiration i kompositionerne, at de fremstår uimodståelige for både sjæl og krop.

Dalessandro er en tidligere studerende af klassisk klaverkunst og her ligger unægteligt kimen til hans kompositoriske evner. Uanset om det enkelte nummer på albummet læner sig mest op af techhouse eller den minimale techno får han uden undtagelse kreeret en formidabel krop af bas og beats, hvor der langsomt påhæftes lemmer af loops og melodier med dybe og svævende klangflader i baggrunden.

Det dybe og dubbede techhousenummer ‘Slow Train’ med afvekslende tempi, clicks’n’cuts og forvrængede klokkemelodi rummer netop mange af de overraskende variationer, der gør skiven så nærværende. Titelnummeret har samme nærvær bare i et højere mere funky gear og med habil brug af 303’erens acid-modulationer. Disse udpensles i bredt format på det tidligere udgivne nummer på samme selskab, ‘Come With Me’. Det minimale, men dog hypnotiserende beat og vokal afslutter denne kraftpræstation af et album fra en mand der ikke hurtigt går i glemmebogen.

Billy Dalessandro. 'Starcity'. Album. Resopal Schallware/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af