Cacoy

Det vækker opmærksomhed, når danske Efterklang tager en to-årig gammel plade hjem fra en tur til Japan, og vælger at udgive den på det skandinaviske marked gennem deres eget Rumraket-label. Det er ikke desto mindre sådan, japanske Cacoy er havnet på hylderne hos de skandinaviske pladeforhandlere.

Efterklangs varme anbefalinger og blåstempling med udgivelsen skuffer dog heller ikke. I stedet kunne man stille spørgsmålet, hvorfor der ikke er nogen, der har taget Cacoy til sig noget før?

Cacoy er ikke mindre end en japansk supergruppe, bestående af nogle af de mest fremtrædende musikere på den japanske elektroniske scene. Bunden af afdæmpede beats bliver leveret af DJ Klock, imens Ueno står for et lydtæppe af drømmende lyde, der svinger imellem harmoni og dissonans i en sanselig svanedans. Oven på alt dette lyder sangerinden Sayas legende og instinktive vokal.

‘Human is Music’ er at album, der kræver din opmærksomhed og vender op og ned på følelser og krop. Albummet er både melodisk pop og japansk avantgarde på én gang. På tidspunkter er den varm og fløjlsblød, og på andre tidspunkter kold og skarp som en issyl. Den er kæledyr og rovdyr i én. Når først den får fat i dig, slipper den ikke.

Cacoy. 'Music is Human'. Album. Rumraket.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af