Lampshade

Lampshade indskrev sig i 2003 i rækken af selvsikre danske bands, der ikke gad at vente på den forkromede pladekontrakt. I stedet tog de sagen i egne hænder, etablerede pladeselskabet Tyst og udgav debutalbummet ‘Because Trees Can Fly’, som var fyldt med stemningsmættet støjpop, fremsunget af den yndige, alfelignende sangerinde Rebekkamaria.

Toeren – der har fået den Shakespeare-inspirerede titel ‘Let’s Away’ – fortsætter ud af den samme musikalske sti som debuten, men Lampshade har denne gang lettet på lampeskærmen og lyder nu mere udadvendte end tidligere. Resultatet er et album, hvor sangene er mere indtagende end den til tider lidt for dystre forgænger.

Der er flueben og opadvendte tommelfingre til den basbrummende ‘It’s Okay’, den mildt støjende ‘Joy’ og den svensk fremsungne ‘Fjäril’, som alle sammen er flot skårne numre fra et orkester, der kun lader til at være vokset med tiden.

Rebekkamarias elver-klingende vokal læner sig stadig i passager lidt for tæt op ad elver-dronningen Björks røst, men det er ikke noget, som skæmmer helhedsindtrykket af Lampshades andet afkom, der er en rigtig fin affære. Og nå ja – så skader det jo heller aldrig, at den amerikanske sanger/sangskriver Damian Jurado kigger forbi til lidt korsang på albummets sidste nummer.

Lampshade. 'Let's Away'. Album. Tyst/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af