Roots Manuva

Hiphoppens grænser rykker sig. Det amerikanske moderland er truet. Og førsteudfordrer er de engelske allierede. Scenen for hiphop og rap har udviklet sig og byder på så meget nyt, at det er umuligt at sige nej. Især til Rodney Smith aka Roots Manuva – en af de største stjerner.

‘Alternately Deep’ er resterne fra den riges bord. Eller numre, der ikke fandt vej til sidste års store åbenbaring, ‘Awfully Deep’, fra samme mand. Et par af numrene er tidligere udgivet som b-sider eller som eksklusive downloads. Men for størstedelen gælder det, at de ikke tidligere har været tilgængelige.

Det Roots Manuva’ske univers er stadig det samme. Spraglet, elektroficeret og afgrundsdybt. Det stærke udtryk i produktioner og tekster er bevaret, og Roots Manuva viser sig som en kvalitetens mester. Han kommer hele vejen rundt og holder sig fra hiphoppens gennemtærskede klicheer.

Der er rap, og der er spoken word. Der er dub, og der er sang. Der er bas, og der er citar. Det hele præsenteres i et hiphop-univers, som Roots Manuva fortolker og skaber. Det er engelsk, originalt, og det er fandens godt. Der var ikke plads på ‘Awfully Deep’, men så får vi i stedet ‘Alternately Deep’. Samme mesterværk er det ikke, men Roots Manuvas kvaliteter tager man ikke fejl af. En alternativ perle af født.

Roots Manuva. 'Alternately Deep'. Album. Big Dada/Banana Klan/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af