Veto

Hvis Vetos debutalbum sætter standarden for danske rockudgivelser i 2006, så bliver det et sandt jubelår for musikelskere. For her er i sandhed et band, der kan noget.

Da bandet i sensommeren 2005 udsendte ep’en ‘I Will Not Listen’ var de fem århusianere stort set ukendte, men det skulle snart ændre sig. Anmelderne var vilde, og singlen ‘You Are a Knife’ strøg til tops på DR’s videohitliste Liga DK, ligesom ‘From A to B’ senere toppede Det Elektriske Barometer i seks uger. Samtidig opbyggede Veto et ry som et glimrende liveband. Alt sammen inden debuten var på gaden.

Således er der store forventninger til bandet, og debuten indfrier dem til fulde. Det er kølig og stilsikker storbyrock, hvor guitarspillet, især på den fremragende ‘Self-made’, minder lidt om det, man finder hos New Yorkerne i Interpol. Men strejfet af en elektronisk puls blandet med den gennemførte og rå rock giver alligevel Veto deres egen lyd. Sangene er flotte og emmer af søgen og længsel efter et fast holdepunkt. Foruden stærke sange er Veto velsignet med Troels Abrahamsen, som besidder en virkelig imponerende vokal, der formår at bære rocklyden og de gode tekster. Det er bestemt ikke ethvert band forundt. Der er ganske enkelt ikke et dårligt nummer på denne gennemsolide og stramt spillede debut, som rundes flot af med den todelte ‘It’s a Test’, der flår i næsen af blottede følelser.

Veto. 'There's a Beat in All Machines'. Album. Tabu/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af