Biosphere

Der er noget forventningsfuldt over at sætte en cd med en af de store mestre på afspilleren. En stilhed, der sænker sig, som efter et symfoniorkester har stemt deres instrumenter og venter på, at den store dirigent træder ind på scenen og slår den første tone an. Geir Jenssen er en af de store mestre, der netop fortjener at få denne særlige opmærksomhed og ro omkring musikken, som han leverer med en kølig arrogance under aliaset Biosphere.

Biosphere har 14 år, utallige udgivelser og lydinstallationer, samt kåringen af det bedste ambient-album nogensinde med sig i baggagen. Som en videnskabsmand søger han konstant efter at udforske og afsøge nye sider og stemninger i musikken. En ‘dropsonde’ er netop et videnskabeligt måleinstrument, der kastes fra en flyvemaskine, og imens den falder langsomt mod jorden sender den oplysninger om temperatur og vindforhold tilbage til computeren på flyet.

Biospheres ‘Dropsonde’ lander et sted mellem den introverte ambient, som kræver lytterens nysgerrighed og engagement, og jazzede lydflader og harmonier, der sender en tilbage til Miles Davis’ klange. Pladen er en flyvetur over landskaber af lyde, hvor selv en uptempo rytmesektion ikke er en puls, men derimod en tyk lydflade på lige fod med de fyldige keyboardklange. Musikken sender dig i frit fald imod dit eget dybe indre.

Biosphere. 'Dropsonde'. Album. Beatservice/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af