Corinne Bailey Rae

Debutalbummet fra den engelske soulsangerinde Corinne Bailey Rae har været ventet med spænding og store forventninger. Det skyldes ikke mindst, at BBC havde hende øverst på sin liste over kunstnere, som de spår det store gennembrud i 2006. Af samme grund har hun toppet musikportalen Amazon’s pre-order liste i perioden op til udgivelsesdatoen.

Den selvbetitlede debut skal dog næppe spilles til fest med vennerne, men snarere til formiddagskaffen eller på en rolig og tilbagelænet søndag. 26-årige Corinne Bailey Rae tager sig god tid til at forløse de personlige og intense sange, der kredser om søgen efter faste holdepunkter i tilværelsen. Hendes kælne og støvede vokal emmer af både længsel og kærlighed og smyger sig fortræffeligt om de afdæmpede og sjælfyldte melodier.

På den melankolske ‘Call Me When You Get This’ lyder hun som en urban udgave af Norah Jones, og på ‘Breathless’ minder hun om en ung og fyrig Erykah Badu. Men bedst er hun, når hun er sig selv, og smider den til tider påklistrede Billie Holiday-stil. Som på den terapeutiske ‘Trouble Sleeping’, hvor hun smukt synger: “this constant compromise between thinking and breathing / could it be that I’m suffering because I’m never giving?”

Albummet er i sin helhed flot og fuldendt, men mangler en smule kant i længden. Melodierne er lidt for anonyme og kræver både opmærksomhed og tålmodighed for at man får fuldt udbytte – også selvom de langt hen ad vejen løftes af den fremragende og insisterende vokal. Alligevel savner man den dynamik som singlen ‘Young & Foolish’, der var med til at skabe den første opmærksomhed omkring Corinne Bailey Rae, havde.

Corinne Bailey Rae. 'Corinne Bailey Rae'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af