Dilated Peoples

Hvis du som Dilated Peoples-fan har siddet derude og været bange for, at de vil falde i det kommercielle hul, så har du intet at frygte. For selv om de på deres forrige album snuste til livet på listerne med hjælp fra hitmageren over dem alle, Kanye West med nummeret ‘This Way’, så er alt, på udgivelsen af deres nye album ’20/20′, næsten som det plejer. Produktionerne er ‘boom-bap’ hiphop, der sidder lige i nakken. Teksterne holder sig til de sædvanlige emner om cannabis, hverdagslivet og politik, og rapperne Evidence og Rakaa står som sædvanlig i stor kontrast til hinanden.

Desværre fungerer det bare ikke helt så godt som tidligere. En del af produktionerne mangler den energi og intensitet, som er kendetegnet ved Dilated Peoples, og når Evidence ikke har beatet at gemme sig bag, så bliver hans flow for monotont, og man glemmer numrene lige så hurtigt, som den tid det tager at skifte videre til det næste.

En fuldstændig kikser er der også at finde på albumet. Nummeret ‘Firepower’ med reggae-stjernen Capleton passer slet ikke ind i Dilated Peoples profil. En teori kunne være at Capitol Records, som står bag dem, har set, hvordan reggae-genren har vundet ind på markedet, og måske krævet et eller andet form for hit. Det hele er dog ikke spild, for der er et par numre – for eksempel ‘Kindness For Weakness’ med gæsteoptræden af Talib Kweli i topform – hvor Dilated Peoples viser, hvorfor de er kendt af hiphoppere kloden rundt.

Dilated Peoples. '20/20'. Album. Capitol Records/EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af