Loose Fur

Amerikanske Loose Fur ringer måske ikke ligefrem nogen kirkeklokke hos de fleste, men faktisk udgøres bandet af tre ‘starletter’ i indie-kredse, nemlig Wilco-frontmand Jeff Tweedy, Glenn Kotche, som er trommeslager i samme band, og det tidligere Sonic Youth-medlem Jim O’ Rourke.

Et enkelt album har de tre allerede på samvittigheden, blot navngivet ‘Loose Fur’, men denne gang har de været en smule mere opfindsomme og leget med titlen til Bruce Springsteens legendariske ‘Born In The U.S.A’-album. Det er i Loose Furs hænder blevet til ‘Born Again in the USA’, og om det så også skal forstås som en politisk kommentar ligesom hos ‘The Boss’, skal i denne omgang være usagt. Hvad der imidlertid ikke skal gå ufortalt hen er, at Loose Furs andet opus er en rigtig vellykket samling sange, som simpelthen ikke er til at overse.

Selv om albumomslaget diplomatisk krediterer ‘Loose Fur’ for musikken, så er det tydeligt, at Mr. Tweedy har haft mest at skulle have sagt under sangskrivningen. Vi er mestendels i samme underfulde country/indieland som hos Wilco, men med den slet ikke uvæsentlige detajle, at sangene er mere afdæmpede og ikke mindst mere umiddelbart iørefaldende end hos Chigaco-bandet. Det er den smukke ballade ‘Answers To Your Question’ og den rytmisk livlige ‘Apostelic’ flotte eksempler på, mens den idérigt arrangerede ‘Wreckroom’ som eneste nummer frembringer lidt herlig Sonic Youth’sk vildskab hen imod slutningen af sangen.

Det er måske ikke alle numre, der kan måle sig helt med det nuancerede sangkatalog fra hverken Wilco eller Sonic Youth, men det ændrer ikke ved, at ‘Born Again in the USA’ lyder som alt andet end en musikalsk parentes fra Tweedy, Kotche og O’Rourke, selv om Loose Fur blot er tænkt som et musikalsk frikvarter fra deres mange gøremål. Men tag I jer bare en pjækker igen.

Loose Fur. 'Born Again in the USA'. Album. Drag City/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af