Public Enemy

Public Enemy kalder selv deres 11. studiealbum for et anderledes projekt, fordi de har hentet et andet gammelt hiphop-hoved, Bay Area-rapperen Paris, til at producere hele albummet. Samtidig har Paris også skrevet alle tekster, hvilket er første gang den karismatiske frontrapper Chuck D lader en anden gøre. Det ændrer ikke ved, at gruppen lyder som altid, dog langtfra den klasse, der gav dem et legendarisk navn.

‘Rebirth of a Nation’ følger den typiske Public Enemy opskrift. Kaotiske old school hiphop-produktioner tilsat politiske og samfundskritiske tekster krydret med hypemand nummer ét, Flavor Flav’s uforlignelige jokes og backup rap. Men hvor Flavor Flav i gruppens storhedstid udgjorde en nødvendig kontrast til Chuck D’s revolutionære pro black-rim, virker han nu mere som en pinlig parodi på sig selv.

Chuck D erklærer krig imod Bush-regeringen, ligesom klassiske Public Enemy emner som racisme, vold og fattigdom bliver taget under sædvanlig hård behandling. Men teksterne savner i den grad fortidens stærke argumenter og skarpe retorik. Det bliver kun lidt mavesurt.

Paris’ produktioner holder et rystende lavt niveau albummet igennem. Nok lægger de sig tæt opad den velkendte Public Enemy-lyd, men de energiforladte bas-baserede beats virker forældede og uinspirerede anno 2006. Gruppen får næppe nye fans på baggrund af dette album, og inkarnerede fans er bedre tjent med at finde en af de gamle klassiker frem.

Public Enemy. 'Rebirth of a Nation'. Album. Guerrilla Funk/VME.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af