Built to Spill

Built to Spill, med guitarist og sanger Doug Martsch i spidsen, udgav i 1999 mesterværket ‘Keep it Like a Secret’. Pladen, der var en suveræn opvisning i, hvor vitalt guitarbaseret indierock kan lyde, blev to år senere efterfulgt af den knap så prangende ‘Ancient Melodies of the Future’.

Hvis det nye udspil ‘You in Reverse’ halser en smule efter ‘Keep It…’ så er det dog et par hestehoveder foran forgængeren. Martsch er i topform og lægger ud med den knap ni minutter lange ‘Goin’ Against Your Mind’, der ikke efterlader nogen tvivl om, at bandet stadig er deres ansvar bevidst når det gælder opbygningen af massive guitarmurer.

‘Traces’ og ‘Saturday’ viser med deres stærkt appellerende melankoli og melodi de mere skrøbelige og inderlige sider af Martsch mens den bastant underproducerede basgang på ‘Liar’ trækker tråde til bandets plader fra midt-halvfemserne. ‘Conventional Wisdom’ er med sin finurlige strengeleg som skabt til at få garvede technohoveder til at kortslutte det elektroniske isenkram og samle den elektriske guitar op, mens de i ærefrygt hvisker et forundret ‘halleluja!’.

Og hvis nogen derude ved årets afslutning kan fremvise smukkere toner end de to et halvt minut, der afslutter ‘Gone’, vanker der en isbåd med ekstra syltetøj. Oven på sådan en passage er det lettere at kapere et par halvtamme sange mod albummets afslutning.

‘Some things never change, nothing’s gonna change that’, synger Martsch. Intet nyt under solen. Built to Spill er i særklasse og det rokker ‘You in Reverse’ ikke ved.

Built to Spill. 'You in Reverse'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af