Hawksley Workman

Poetisk, melodisk og krukket canadisk er et par skildrende etiketter på sangeren Hawksley Workman, som ejer et indlysende talent for at smede bittersøde, alternative pop-ballader sammen. Og med indlevelse og kælne melodier omkring en lomme-filosofisk poesi har han sat sådanne sammen på albummet ‘Treeful of Starling’.

Hawksley Workman bygger videre på en melodramatisk sangskriver-tradition med klaveret i centrum, der har nordamerikanske rødder og som vi har elsket siden landsmændene Neil Youngs 1970’er-albums og Rufus Wainwrights nutidige dekadence-sange.

Simpelhed er nøgleordet i Hawksley Workmans sangskrivning, hvor tuba-trut og en skinger vokal gør, at det kitschede aldrig er langt væk, hvad enten der croones med fingrene på pianoet eller synges alternativ country-pop med banjo i skødet.

Og simpelheden passer perfekt på den uskyldsrene, melodiske rigdom i selskab med Hawksleys lidt krukkede inderlighed på en måde, så man slet ikke kan lade være med at være til stede i hans sange. Her er man i selskab med en sand romantiker med salt i sine sår.

Hawksley Workman. 'Treeful of Starling'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af