Johnossi

Umiddelbart er det det umiddelbare, der gør svenske Johnossi så fandens charmerende. Her er der tale om to fyre, der kan lide at fyre en solidt forvrænget akustisk spade af, tæske trommer og skrive korte catchy rocksange. Her er der ikke så mange dikkedarer, men en hulens masse glimt i øjet og nogle fængende melodier, der rent bogstaveligt skriger efter at blive oplevet på en scene.

Stemme- og stemningsmæssigt vil jeg være fræk som en slagterhund, og tillade mig alternativt at placere Johnossi et sted imellem amerikanske Live og danske Baby Woodrose. Det er nemlig blandingen af det poppede og storladne i stemmen hos John Engelbert, der mixes med en rocket tresser punkrock-attitude – og det virker. Tilsæt så lige et gran rockabilly-attitude og et ordentligt skvæt skærgårds-blues, når fingrene danser djævelsk på guitaren i de mindre energiske passager. Vupti, endnu et frisk svensk bud på, hvordan man fylder cocktailglasset op med rock’n’roll i 2006.

Johnossi har turneret med landsmændene i Shout Out Louds og de er vel et mere nutidigt pejlemærke sammen med de mange varianter af 1-2-3-bang-rock, der er fulgt i slipstrømmen af The White Stripes. Stilen kunne godt blive lidt ensformig og pladen en anelse langtrukken, hvis det ikke var for de mange små udskejelser. Det er nemlig i de øjeblikke, hvor Johnossi smider tøjlerne fuldstændig, som i ‘Execution Song’ og bonusnummeret ‘Rescue Team’, at de vælter mig ned af stolen. Da rejser jeg mig i benovelse og tænker, dem MÅ jeg bare se live!

Johnossi. 'Johnossi'. Album. V2/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af