Marc Romboy

Det tyskbaserede electro- og techhouselabel Systematic er stærkt på vej frem. Senest med et habilt udspil fra John Dahlbäck på albumfronten og derudover udgivelser fra den succesombruste producer Stephan Bodzin, både solo og i samarbejde med pladeselskabschef Marc Romboy. Romboys eget første album, ‘Gemini’, kan desværre ikke helt ride med på samme bølge.

Problemet er set før. I stedet for et sammensat udtryk er albummet mere en samling af enkelte numre skabt på samme formel, hvilket skaber en del trivialiteter. Dog udmærker sidste halvdel sig, da Romboy her tager flere chancer og varierer sine kompositioner og elementer.

På førsteskæringen ‘Jigsaw’ har Romboy fået hjælp af Bodzin til et stemningsfuldt dubbet techhousenummer, der sætter et højt niveau. Følgende får vi så formlen på Romboys stil: Bas, electro-melodi og klangbunde og loops af synthlyde i en magelig opbygning og således fortsætter det.

Robert Owens’ gæstevokal på fjerde- og sjette nummer er, når den er bedst, ligegyldig, samtidig med at musikken småkedelig. Blake Baxters assistance på det tidligere udgivne ‘Freakin’ har skabt en funktionel, men ikke synderlig nyskabende ørehænger og den opremsende voiceover fra Tommie Sunshine (Kitsune) på electroclashtracket ‘Body Jack’ klinger også af clubhit hørt tusinde gange før.

Der hvor Romboy afviger fra sin formel går det bedst. Ved nedtoningen af electro-melodierne og indførslen af lidt brækkede beats, rave-elementer og bleeps får han bevist at han kan mere og bedre end bare at spytte skolebogshits ud.

Marc Romboy. 'Gemini'. Album. Systematic/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af