Morrissey

Lad bare den hvide røg sive op i tykke søjler over Vatikanet. Lederen er fundet. En gammel konge har rejst sig og genfundet livsglæden i et virilt, bombastisk udtryk. Morrissey er tilbage. Med Rom som ny hjemmebane har det gamle The Smiths-ikon taget producer Tony Visconti (T. Rex, David Bowie, Kashmir) i hånden og fremelsket en fantastisk opfølger til 2004-comebacket ‘You Are the Quarry’.

‘Ringleaders of the Tormentors’ er titlen på det nye afvekslende album, der med stort held tilføjer Morrissey ekstra svulstighed i form af strygere, blæsere, masser af spade og sågar et højtråbende børnekor. For meget af det gode? Næ, tværtimod, det klæder den gamle crooner ualmindelig godt og understøtter samtidig den virilitet, der også ligger i teksterne.

Sex er nemlig blevet et markant omdrejningspunkt på den 46-årige sangers ottende soloalbum, hvor der bliver talt lige ud af posen om livet i det intime teater og den skyldfølelse, der lurer lige bag scenetæppet.

Åbneren ‘I Will See You in Far Off Places’ er med sit etniske islæt en balstyrisk bombe med Morrissey dansende lystigt til lyden af ragnarok. Omvendt inderligt bliver det i ‘Dear God, Please Help Me’, hvor Ennio Morricone hjælper til med at forvandle fortællingen fra de små gader i Den Evige Stad til et stemningsmættet, smukt højdepunkt.

Midt mellem disse poler finder vi så Morrissey, som vi kender ham, i forførende, rockede perler a la førstesinglen ‘You Have Killed Me’, den giftigt huggende ‘The Father Who Must Be Killed’ eller den brusende ‘On the Streets I Ran’. Velkommen tilbage på tronen!

Morrissey. 'Ringleaders of the Tormentors'. Album. Sanctuary/Target.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af