The Charlatans

The Charlatans er godt i gang med at indskrive sig som et af de længst nulevende britpop-bands. Ok, britpop er måske ikke helt den rette betegnelse at sætte på Manchester-kvintetten, for i gruppens unge dage, i slut-80’erne og start-90’erne, boltrede The Charlatans sig med at blande dansable rytmer og 60’er psykedelika sammen til en rockmusik, der udsprang af den såkaldte ‘Madchester’-scene med Happy Mondays og Stone Roses forrest i geleddene.

Produktiviteten fejler intet hos de fem briter, som med ‘Simpatico’ runder sit 10. albumudspil. For eventuelle D-A-D-fans er der dog ikke andet end titlen til fælles mellem The Charlatans og Jesper Binzer & Co, men for rocknostalgikere med hang til Rolling Stones burde en sang som ‘Dead Man’s Eye’ ligge godt i maven. The Charlatans besidder en sikker tilgang til iørefaldende melodier, og at de tilmed – som noget nyt i forhold til det seneste album ‘Up at the Lake’ – krydrer dem med lidt frisk reggae-stemning, skader heller ikke resultatet.

Når albummet alligevel ikke kan hive en stående applaus hjem, skyldes det, at sangmaterialet nu engang ikke kan stå mål med, hvad The Charlatans tidligere har bedrevet. De 11 sange er ganske enkelt for hurtigt fordøjet.

The Charlatans. 'Simpatico'. Album. Sanctuary/Target.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af