The Streets

Det er efterhånden fast rutine for succesfulde hiphopkunstnere at bruge den første plade på at drømme om livet som kendt og de efterfølgende på at gøre status over kendistilværelsens for- og bagsider. Ofte bliver opfølgningspladerne en tam omgang, fordi kendislivet simpelthen ikke er særligt spændende.

Det er heldigvis langt fra tilfældet med The Streets, hvis tredje plade tager form som en rablende ‘kendis-reality’ spækket med alkohol, stoffer, selvmordstanker, smadrede hotelværelser og fremmede piger i sengen.
Det lyder som rockstar-klichéer, men hos Mike Skinner bliver det leveret med en imponerende ærlighed, et humoristisk glimt i øjet og en eminent sans for hverdagsdetaljen. Netop det jordbundne hverdagselement understreger det paradoksale i Skinners liv som nykendt og gør oplevelsen både humoristisk og rørende.

Musikken balancerer det organiske med det stramt programmerede og bliver flere steder tilført fantastiske omkvæd fra Skinners faste sanger Leo the Lion som på nummeret ‘War of the Sexes’ og den smukke ballade ‘Never Went To Church’.

Som tredje udspil lider pladen en anelse under brugen af en efterhånden fast opskrift for både emner og udtryk, der kendetegner Skinner og hans kreativt allierede som for eksempel The Mitchell Brothers. Med et så sikkert og veletableret navn og univers bør fornyelse være den næste store udfordring for The Streets. Det er ikke nemt at være kendt!

The Streets. 'The Hardest Way to Make an Easy Living'. Album. 679 Recordings/Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af