Experterne

Politiske budskaber og samfundsrevsende tekster er ikke hverdagskost i dansk hiphop, men opleves dog med jævne mellemrum. Experterne går linen helt ud og fylder et album med moderne protestsange, hvor yndlings-skydeskiverne er Bush, Fogh og Kjærsgaard.
Det er modigt, og det lykkedes til tider, men det er svært at fastholde interessen i længden.

Rapperne Jeks og Stabil spilder ikke tiden på smarte attituder. I stedet udnyttes hver enkelt linje til kamp imod overvågningssamfundet, censur og de politiske magthavere.
De lyder begge fokuserede og oprigtige omkring deres holdninger, hvilket i sig selv er prisværdigt og charmerende, og til dels opvejer manglerne i flow og rapteknik.
De mange oprørske tanker udgør dog også en lille akilleshæl, da mæthedsgrænsen for hårde politiske budskaber er opbrugt halvvejs igennem de femten tracks.

Tørre lilletrommer, hvinende strygere og skrattende horn udgør rygraden i samtlige
produktioner, hvilket automatisk leder tankerne hen på den hårde hiphop-lyd, der
dominerede New York i de tidlige halvfemsere. Desværre melder ensformigheden sig hurtigt, da variation, i de valgte samples og brugen af dem, er en mangelvare. Enkelte gange erstattes råb-med-omkvædet af gæstesangeren Marco, men det samspil forbedrer ikke helhedsindtrykket.

‘Oprør’ bliver mere end en samfundsprotest, da det samtidig er et oprør mod den kommercielt succesrige, men ofte overfladiske rap, der præger tidens dansksprogede hiphop-udgivelser. Og sådan et oprør er altid velkomment.

Experterne. 'Oprør'. Album. Cope Records.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af