Gnarls Barkley

En rullende båndspole på en filmprojektor starter denne intense lytteoplevelse. Herefter lyder en virtuos fanfare, der opfølges af frembrusende horn, samplede håndklap, marcherende trommer og soulcrooneren Cee-Lo, der råber »I’m free« som en anden afroamerikansk pastor, der prædiker sin gudstjeneste. Scenen er sat. Velkommen til ‘St. Elsewhere’.

Det stort anlagte projekt Gnarls Barkley (der udover Cee-Lo består af Gorillaz-produceren Danger Mouse) slår gnister fra start. I ‘St. Elsewhere’ mødes elektrisk 70’er disco med Prince-inspireret futuristisk funk. Sjælesøgende blues med spændstig soul. Og obskur hiphop med grænsebrydende gospel.
Gnarls Barkley indkapsler på imponerende vis de mange fine nuancer i de traditionsrige sorte musikgenrer og ender op med en overbevisende, idérig og appellerende samtids-pop, der tager sit udgangspunkt i den moderne hiphop og soul.

Læg dertil det finurlige og herlige tekstunivers, der kredser om depression, sindssyge, længsel og det at være sig selv. Nå ja, også om skabsmonstre. Alt sammen leveret med Cee-Lo’s insisterende, halvkvalte og nærværende stemme. Førstesinglen ‘Crazy’ gik direkte ind på duksepladsen i England. Ikke så mærkeligt når man tænker på den melodiske og musikalske mangfoldighed, som præger dette foretagende. Lyt selv – der findes nemlig en herlig og hellig verden derude. Andetsteds. I ‘St. Elsewhere’.

Gnarls Barkley. 'St. Elsewhere'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af