Street Committee

Varen sælges godt. ‘Suburbalistic’ er indpakket i et virkeligt lækkert og gennemarbejdet cover, der indbyder til nærmere undersøgelse. Desværre indfrier indholdet på ingen måde de forventninger emballagen giver. Tværtimod er debutalbummet fra de tre Ballerupgutter en lang og sej omgang at komme igennem.

Rapperne Livid og Red Eyez samt sangeren Hooman skriver og producerer selv musikken, der bedst kan beskrives som en blanding af Blackeyed Peas og halvfemserpop. Fjern så alt hvad der minder om fængende melodier og hitomkvæd, og erstat det med komisk dobbelt-tempo rap og dansk accent, der ofte skinner igennem den engelsksprogede rap. En hård beskrivelse, ja, men intet fungerer optimalt på dette album.

Numrene minder meget om hinanden, og de amerikanske rap-klichéer og udtryk der fylder teksterne, leder tankerne langt væk fra det lokalområde og den nærvær gruppen proklamerer at repræsentere.

Der er momenter, hvor rappen lykkedes, hvor omkvædet virker og hvor melodien træder i karakter. Men de få gode stunder drukner i forvirrende og dårlige produktioner, der i alvorlig grad mangler styring og nerve. Det er lykkedes for Street Committee at få deres navn på et fedt albumcover, men hvis der bliver en næste gang, kunne det også være rart med lidt gennemarbejdet indhold.

Street Committee. 'Suburbalistic'. Album. If Music Was Illegal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af