Amusement Parks on Fire

Navnet kunne ikke være mere velvalgt. Det på én gang forfærdende og storslåede syn, det må være at se ikke bare én, men flere forlystelsesparker stå i brand, rammer essensen af engelske Amusement Parks on Fires katedral-store og støjende rock. Det er både bevægende og respektindgydende at lægge ører til. Og så er hjernen bag, guitarist og sanger Michael Feerik, i øvrigt kun lige fyldt 20!

‘Out of the Angeles’ er kvartettens andet album, men den selvbetitlede debut ligger ikke mere end et halvt år tilbage i tiden. Den tog førnævnte Feerik sig dog ene og alene af – fra sangskrivning til indspilning – og selv om benovelsen over knægtens pauvre alder kunne stå i vejen for musikkens reelle kvaliteter, er der tale om et særdeles talentfuldt band.

Uden betænkninger tager Amusement Parks on Fire livtag med den efterhånden så fortærskede shoegazer-genre, hvor ånden fra ikonerne My Bloody Valentine lever i bedste velgående. De fire englændere retter imidlertid de dronede guitarer mod stjernehimlen i stedet for skosnuderne. Resultatet er et sonisk dybt overvældende album, hvor især den monumentale og to-delte ‘A Star Is Born/At Last the Night’ bliver hængende i kroppen længe, længe efter. Smukkere fås kombinationen af rasende guitarstrenge og sørgmodige violiner simpelthen ikke.

Heldigvis er det ikke det eneste af den slags øjeblikke, og efter det 14 minutter lange slutnummer ‘Cut To Future Shock’ har rindet ud, sidder man tilbage med fornemmelsen af at have været hele følelsesregisteret igennem. Det er patos i lys lue. På den gode måde.

Amusement Parks on Fire. 'Out of the Angeles'. Album. V2/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af