Marie Key Band – tak for dansen, Marie

Hun er en sjov lille størrelse, Marie Key. En krydsning af forvirret hobbit og alvorlig storesøster, men såre sympatisk. Med hænderne nede i lommen, røde kinder og siddende på sin stol, bag guitaren, tog hun imod sit publikum på Pavilion, uden hæmninger, barrierer eller den mindste antydning af nervøsitet. Bare lige ud af landevejen med et “Hej, her er sat’me mange mennesker” og så i gang.
Og måske var det derfor, publikum fra koncertens start stod klar med åbne arme, parat til fællessang, dans i græsset og en ordentlig kollektiv krammer.

En krammer Key hurtigt gengældte med sine små fortællinger fra debuten ‘Udtales [´kæj]’ om Mormor, Frank, Per, klemptomanen og faren fra Texas. Sange, der rammer noget fra hverdagen, de fleste kan nikke genkendende til, grine af og relatere til – dels fordi Keys talent for simpel, men betagende tekstarbejde er uomgængelig, dels fordi hendes særegne vokal giver de små strofer ekstra liv og fylde.

Med Mads Andersen bag trommerne, Marie Louise Von Bülows på kontrabas og Jakob Thorkild på guitar blev den københavnske trubadur bakket op uden de store dikkedarer, mellem det svingende, vuggende og rockede. Ikke at det er den svære, komplicerede kunst, Key dyrker med sin folk-pop. Den er bare meget rammende og vedkommende. Tak for dansen, Marie. Det var skide hyggeligt!

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af