Okkervil River

Det kræver i grunden ikke megen fantasi at beskrive den amerikanske gruppe Okkervil River: Så fås det ikke bedre! Elsker man en tungsindig blanding af rock, singer/songwriter og ikke mindst alternativ country, så foræres vi nu endelig denne brillante gruppe, som allerede har gjort sig bemærket i hjemlandet med fem album.

Sangskriver Will Sheff skriver sange, så man rammes af den underliggende galskab og de desperate tanker i hans tekster, der bakkes op af hans lige så rammende melodier. Og naturligvis af hele holdet i Okkervil River, der betjenende alle de klassiske americana-instrumenter spiller med en befriende vildskab, om end den er lagt lidt i tøjler i forhold til gruppens mesterværk ‘Don’t Fall in Love with Everyone You See’ fra 2002.

Sidste års fjerde såvel som femte album fra gruppen udsendes nu i Danmark på et dobbelt-album. Næsten som en ren foræring, selvom ‘Appendix’-albummet består af otte sange, det forrige album, ‘Black Sheep Boy’, ikke kunne få plads til i rillerne. Alene står efternølerne dog knap så stærke, så lad først og fremmest ørerne kæle af den mørke fåre-dreng. Her er der næsten uanet skønhed til nydelsesorganerne i en række sange med en underliggende personlighed, som kun få sangskrivere kan leve op til.

Okkervil River. 'Black Sheep Boy & Appendix'. Album. Jagjaguwar/EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af