Pascal F.E.O.S.

I halvfemserne valfartede danske unge til technoens hellige haller i Tyskland. Til Mayday-festivalen kunne man opleve et mangehovedet dansende menneskemonster, hvis sammenhørighed blev kaldt ‘rave’. Lydene herfra har for eftertiden fået samme prædikat, og det er med inspiration heri, at dj og producer Pascal F.E.O.S., med nu 22 år på bagen, har kreeret et anderledes og retrospektivt technoalbum. Rettere sagt er cd-versionen et album mixet sammen af PF selv, og de glidende overgange numrene imellem er en nydelse.

Ifølge eget udsagn var intentionen, at lyden hverken skulle være for detajleret eller kompliceret og ikke bare reproducere tidens toner på scenen – mellem elektroclash’en og de excentriske, minimale ‘beats and clicks’. Efter et år i støbeskeen må resultatet siges at have mødt intention, da vi her har at gøre med en moderne og ukompromisløs technolyd, der låner flittigt af rave-æraens hypnotiserende elementer. Således bliver vi undervejs præsenteret for 303’erens acidlyd i flere modulationer, mere rolige og dybfølte tracks, men mest af alt en tonstung kombi af bas og beats, der ikke bygges op, men angriber med det samme og ingen nåde viser.

‘Impulse’, et af de bedre numre, forener det hele med sit drilske beat og sin snørklede bas tilsat synth stabs og en ekkoende, afbrudt sirenehornlyd. Den tidligere udgivne ‘Tanzbombe’ er her remixet af Robag Wruhme (Wighnomy Brothers). Hans umiskendelige lyd indpodet i PF’s raveoriginal virker ganske godt – og sådan er meget andet på skiven.

PF tager en chance med ‘Synaptic’, og med stor teknisk evne og varation i sit udtryk får han leveret en vare, der på technomarkedet på ingen måde kan siges at være standard.

Pascal F.E.O.S.. 'Synaptic'. Album. Level Non Zero/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af