Roskilde 06: Kaizers Orchestra – glad i grydelåget

Organisten entrede enligt Orange Scene. Iført hvidt jakkesæt og gasmaske krøb han op til sit trædeorgel og begyndte at pumpe i tangenterne. Showet kunne begynde, og det blev virkeligt et show denne sene eftermiddag, hvor nordmændene uden problemer spillede den store scene op.

De startede med titelnummeret fra debutpladen ‘Ompa til du dør’ og så tog de den ellers derfra. Og med den karismatiske kapelleder og forsanger Jan Ove Ottesen i front, blev løjerne energisk ledt med selvsikkerhed og en hulens masse showmanship. For de uindviede er det måske lidt af et chok at se sporadisk olietøndetampende musikere give los på den måde, men resten af publikum, der kender Kaizers blanding af folkemusik, punk, ska, pop og polka (m.m.) nød tydeligt gensynet.

Det går ikke stille af, når de lukker op for deres tunge rabalder, men det gode er, at der altid ligger en god sang gemt under den gustne overflade. Man kan komme langt med de samme to akkorder, så selvom formen og konceptet af og til kunne virke lidt repeterende, så blev det godt opvejet med en overflod af stramt udførte breaks, skæve påfund og ikke mindst gode melodier.

Publikum fik altså denne sene eftermiddag lov til at være lidt ekstra glade i (gryde)låget, og vi sender en varm tak til olielandet for at vise os, hvor olietønden også kan stå.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af