The Paper Chase

Med titler som den givetvis blot halv-ironiske ‘The Kids Will Grow Up to Be Assholes’ og et musikalsk udtryk, der er tilstræbt kaotisk og godt gennemgnavet af desperation, får amerikanske The Paper Chase et sikkert sundt afløb for deres temmelig spydige og alt andet end jubel-optimistiske verdenssyn.

Gruppens fjerde udspil er en insisterende kakofoni af harmonier og disharmonier, der kæmper om pladsen i et trangt, lufttæt rum, hvor opdateret amerikansk emo-punk, hardcore og groggy indierock kryber langs væggene. Kønt og elegant er det kun sjældent, dog er ‘We Know Where You Sleep’ en undtagelse. Og til gengæld er det ofte opruskende og forvirrende.

Albummet tærer på og kræver noget af sit publikum med sin rundhåndede uddeling af desorienterende sprællerier. Det er skam også fint, for man fornemmer både ambition og mission hos The Paper Chase, der så absolut ved, hvad de vil og gør det effektfuldt et stykke hen ad vejen. Men det er også et album, som er svær at holde rigtig meget af. Hist og her kværkes melodiske tiltag lovlig kluntet og unødigt hurtigt. Og så er det ikke altid let at blive lige påvirket af det strittende lydbillede. Som albummet skrider frem titter ensidigheden lidt for standhaftigt frem, og visse tricks genbruges for lemfældigt. Derfor kommer brudfladerne i musikken indimellem til at fremstå monotone og karikerede i al deres teatertorden.

The Paper Chase. 'Now You Are One of Us'. Album. Kill Rock Stars/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af