Roskilde 06: Spleen United – Bøjet i neon

En solbeskinnet formiddag i provinsen er ikke det, man lige forbinder med de fem tungsind fra Århus. Spleen United er mere desillusioner, nightlife og neonreklamer, og de lod sig da heller ikke forstyrre af omstændighederne. Deres sortromantiske synthrock gav dagen baghjul, med alt hvad det indebar af mørk elektrolyd og tung guitarrock.

Jovist har vi hørt 80’ernes synthlyd tit og ofte det sidste årti, men forskellen på Spleen United og andre fortidsryttere er, at de her drenge har opbygget deres helt eget musikalske univers. Det kan godt være, at de århusianske synthrockere har lyttet til Depeche Mode, men de er så hulens selvsikre omkring deres lyd, at de ikke lader sig friste af fortiden.

Og det klædte bestemt bandet at stå live på den tilrøgede scene. Forsanger Kasper Nørlund med den dansable gummikrop gjorde koncerten til en flerdimelsionel oplevelse. Musikken var langt mere kødelig i levende version end på debutpladen ‘Godspeed into the Mainstream’ fra sidste år. Den karakteristiske formfuldendte lyd var mindre klichéfuldt helstøbt, og det maskuline, metalliske og monotone blev næsten sat i skammekrogen.

Publikum fik lov at rocke med på samtlige sange fra debutpladen, og fik iøvrigt forsmag på et nyt nummer. Spleen United var en særdeles rar måde at skyde lørdagen i gang.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af