Tom Petty

Med mindre man er kæmpefan, kan det godt være lidt svært at få sit pis i kog, når en af rockens gamle dinosaurer for Gud ved hvilken gang udgiver nyt. Men når forventningerne er til at overse, er det også lettere at blive begejstret. Og det er netop tilfældet på Tom Pettys nyeste album ‘Highway Companion’. Selvom han tager lytteren ad samme veje som tidligere, er oplevelsen stadig turen værd.

Petty har sendt sit husband ‘The Heartbreakers’ på ferie og står derfor selv for sangskrivningen. Imidlertid er tilblivelsen sket i vante rammer, for albummet er nemlig produceret af Jeff Lynne, der spillede med i Traveling Wilburys, og Mike Campbell, som Petty har spillet sammen med siden teenageårene, blandt andet i Tom Petty and the Heartbreakers.

Pettys nasale vokal og musikalske præferencer leder uvilkårligt tankerne over på Bob Dylan og Neil Young. Dog har Petty en tendens til at ramme lidt bredere med sin mere pop-rock’ede stil i forhold til de andres singer/songwriter-hymner.

Perlekæden med Pettys bedste sange bliver længere og længere, hver gang han udgiver nyt. Denne gang fortsættes kæden med den optimistiske og iørefaldende ‘Flirting With Time’ og den tilbagelænede, behagelige ‘Down South’. Begge sange kan sagtens måle sig med Pettys bedste fra tidligere udgivelser.

Tom Petty. 'Highway Companion'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af