A Guy Called Gerald

Manchester-fødte Gerald Simpson startede sin karriere i 80’erne som acid house-pionér i konstellationen 808 State, inden han rettede sin kærlighed imod den dengang dugfriske drum’n’bass under solo-navnet A Guy Called Gerald. I disse dage lever han et tilbagetrukket liv i Berlin, hvor han jævnligt dukker op på den tyske house-scene, for at give en dosis af sin ’tilbage til rødderne’-techno.

For Simpson handler det nemlig om at være tro imod sig selv og tro imod musikken. Derfor afviger dette album også en del fra hans sidste to langspillere – mest af alt ved at være udelukkende instrumental. For det handler om at finde ind til kernen i musikken. ‘Proto Acid’ er også optaget som en lang live-session gennem brug af to laptops og en dj-mixer.

Undervejs serverer A Guy Called Gerald en tapas-tallerken bestående af 24 velsmagende, men også letfordøjelige godbidder, der godt nok sætter sit præg i øjeblikket, men hurtigt er glemt igen.

Denne tilgangsvinkel gør, at albummet får et dejligt livepræg, der får det hele til at virke lidt mere farligt og ægte. Men samtidig får det også albummet til at fremstå som et skrabet mixtape fra et snapshot af en clubsession i Detroit. Musikken kunne nok virke fed i en klub, men på cd mangler den en kælen for det produktionsmæssige, der ville gøre den mere helstøbt.

A Guy Called Gerald. 'Proto Acid - The Berlin Sessions'. Album. Laboratory Instinct/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af