Ratatat

Hvis du ikke kender electro-duoen Ratatat fra deres første album, er ‘Classics’ et godt sted at starte. Lyden er nemlig blevet større og bredere med nye instrumenteringer, såsom ‘Monatanita’s’ harmonika. Gruppen med det skydegale navn er faktisk ganske harmløse, og selvom det er elektronisk og helt igennem instrumentalt, er der meget at hente for de rockede ører. Ratatat har da også turneret med både Franz Ferdinand og Interpol.

Det unikke ved Ratatat er deres evne til at ramme en lyd, der blander hiphop, electronica og rock, samtidig med at de lyder dybt originale og skaber et sammenhængende album, der ikke bliver statisk. Ved første gennemlytning kan de dominerende keyboard- og guitarflader godt forekomme ensformige, men for hver gang du snurrer numrene en ekstra gang, får de mere personlighed og nye detaljer træder frem.

Førstesinglen ‘Wildcat’ er et fantastisk nummer med dens samplede Wrauuv-lyde under et beat, der minder meget om Stardusts nyklassiker ‘Music Sounds Better With You’, og som nummeret topper, lyder det nærmest som om, at Daft Punk er blevet inviteret på småkager hos gode gamle Mike Oldfield. Lige så cool er den rockede ‘Lex’, der bør nydes med volumeknappen helt i vejret.

Det er modigt at kalde sit album for ‘Classics’, men indenfor Ratatats udefinerlige univers, er det måske lige akkurat, hvad der gemmer sig på albummet.

Ratatat. 'Classics'. Album. XL Recordings/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af