Various Production

Various Production har huseret i den engelske undergrund med et par 7″-singler, hvor de har skabt en hype omkring deres unikke lyd, der på en og samme tid tager os både tilbage og frem i tiden. Du skal bare lytte fem minutter til de første to numre på debutalbummet, og du vil med garanti følge hypen.

Det åbner med ‘Thunnk’, et dystert og mørkt grime/techno-inspireret numre, der bringer billederne af et regnvejrsfyldt London anno 2050 regeret af robotter frem i tankerne. Det efterfølgende folk-nummer ‘Circle Of Sorrow’ fremstår som en stærk kontrast, der med sin akustiske guitar og mediterende kvindesang fører ens tanker til et langt smukkere og mere fredfyldt sted. Albummet forsætter i samme uforudsigelige spor, og duoen byder på en udvidet genre-prøvesmagning, hvor der også er dubsteb, triphop og trance på menukortet. Det lyder måske forvirrende, men det er det på ingen måde.

Duoen binder først og fremmest albummet sammen ved hjælp af elektronikken og en enestående programmering, som aldrig bliver kedeligt at lytte til, fordi man gang på gang opdager nye elementer i produktionerne. Desuden er der en vis mystik over albummet, da de mange gæsteoptrædener på albummet er unavngivet, som var de spøgelser, der var dukket op fra undergrunden for at give deres bidrag. En mystik, der afspejler sig i musikken, hvor lyduniverset er som et godt eventyr. Det er spændende, anderledes, og det sætter dagdrømmeriet i femte gear.

Various Production. 'The World Is Gone'. Album. XL Recordings/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af