Disco Ensemble

Det kan være svært for et upcoming-band at lokke publikum til koncerter, men ikke for finske Disco Ensemble. De havde nemlig været så snedige at vælge et bredt appellerende navn. Der ventede dog publikum noget af et chok, for hvad de troede ville give dem ‘Saturday Night Fever’, blæste dem i stedet væk med hårdtslående rock.

Det viste sig at være en smart måde at få opmærksomhed på. Selvom mange løb forskrækkede væk, var der også nogle som faldt for musikken. Deriblandt bandets nuværende forsanger Miikka Koivisto, der blev medlem af bandet efter første koncert.

Disco Ensemble spiller energisk og dyster guitarrock, som ligger tæt op ad Rock Hard Power Spray. Her hører ligheden imidlertid op, for den finske rock er ikke humoristisk og drengerøvsagtig. Selvom aldersforskellen mellem de to bands ikke er stor, opfører finnerne sig som de ældste.

‘First Aid Kit’ er Disco Ensembles andet album og udkom allerede sidste år i Finland. Men så fik Universal øjnene op for kvartettens kvaliteter, og nu udkommer skiven blandt andet også her i landet. Førstehjælpskassen indeholder energi nok til at holde pulsen oppe, men har man brug for humørpiller, må de findes andetsteds. Der er nemlig ikke megen optimisme at spore i de depressive tekster. Her synger Koivisto om at gå i forfald, miste sine elskede og om at lide en pinefuld død.

Disco Ensemble. 'First Aid Kit'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af