Headlights

Hvorfor kaste om sig med genrebetegnelser, når her er et band, som selv så præcis sætter ord på, hvad de spiller? Den tanke er let at få i tilfældet Headlights.

Den amerikanske trio er nemlig såre bevidste om, hvordan deres musikalske univers tager sig ud. Som de selv kalder det: »Indie pop with a shoegazey aftertaste«. Og jo, det er lige præcis, hvad Chicago-gruppen spiller.

Men én ting mangler at blive føjet til beskrivelsen – og det er ikke uvæsentligt: Blandingen er rigtig vellykket! Albummet er gruppens debut, og de første seks numre er slet og ret en lærerig lektion i besnærende popsensibilitet, ikke ulig canadiske Stars’, med et dejligt kreativt forhold til instrumenteringen, ligesom Broken Social Scene.

Den slags kan et blødende indie-hjerte jo ikke stå for, og så går det vist også lige at hive en kliché frem som illustration: Den døsigt travende ‘Pity City’ og den elegant betitlede ‘Put Us Back Together Right’ er simpelthen begge åndeløst smukke sager!

Når de store gloser alligevel må høre op her, skyldes det, at de ærgerligt nok har smidt et par sange for meget på debuten, som ikke rigtig rammer i hverken hjertekulen eller øregangene. De er ganske enkelt ikke i besiddelse af den rørende poptone eller omfavnende melodi, som ellers et gennemgående fortrin ved albummet. Men banen er kridtet op for et spændende bekendtskab: Eftersmagen af shoegazer er bestemt ikke ringe, skulle vi hilse at sige.

Headlights. 'Kill Them With Kindness'. Album. Polyvinyl Records/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af