Diverse kunstnere

4 6

Det virker umiddelbart en smule flabet at udsende en opsamling over så få års dansk hiphop, men omvendt er det også forståeligt, at man vil udnytte den medvind, hiphoppen nyder i øjeblikket. En gennemgang af tracklisten medfører da også et godkendende nik med nakken, for kvaliteten og mængden af materialet berettiger til en udgivelse.

Fra L.O.C’s superhit ‘Frk. Escobar’ til Per V’s kaffehyldest ‘Black Power’. Fra Ufo & Yepha’ hippie-diss ‘Op med håret’ til røvrysteren ‘Fabrik’ med Bikstok Røgsystem. Mangfoldigheden har det fint, mens vi føres gennem en perlerække af hits, som de kendes fra Boogie og The Voice. Heldigvis er der også blevet plads til engelsk-rappende navne som Static & Nat Ill og Track72, der ligeledes udgør en vigtig del af hiphopscenen.

På cd 2 gives der plads til nye og gamle undergrundsnumre, hvor især genhøret med 2bak I Mundens ‘Tjener 3 øl’ og B.A.N.G.E.R.S.’ ‘Rutinen’ vækker glæde. For fans af dansk rap vil de fleste af numrene være gamle kendinge, imens det for nytilkomne kan være en øjenåbner for en mere udfordrende og gemt del af dansk rap.

Opsamlingen fremstår først og fremmest som et vidnesbyrd om den kommercielt gyldne stime, dansk rap er inde i nu, men vidner også om en kreativitet, der stadigt lever og spænder vidt. Godt taget knægte.

Diverse kunstnere. 'Dansk Rap 2003-2006'. Album. Playground.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af