Kaspar

Billede og lyd følges ad på Kaspar Astrup Schrøders anden udgivelse. Med 15 sange på cd’en ‘Trying Not To’ og syv musikvideoer på den medfølgende dvd ‘Doing It’ er der lagt op til en oplevelse for både ører og øjne. Idéen er såmænd også god nok, et moderne multimedieprodukt, der eksponerer syv forskellige kunstneres fortolkninger af Kaspars melankolske univers. Der er bare ikke tilstrækkelig tyngde til, at den helt holder vand hele vejen.

Musikken på ‘Trying Not To’ er afdæmpet og indadskuende. Og selvom der altid er fast fodfæste i den elektroniske musik, så er Kaspar tydeligt inspireret af hele verden, hvilket giver et noget rodet lydbillede. Indimellem rammer han en nerve, der sender en bølge af velbehag. Fra den minimalistisk eksploderende ‘Trampolin’ til den dvælende ‘This is real snow’ befinder vi os hele tiden inde i Kaspars melankolske hjernes selvoptagethed.

Den medfølgende dvd af forskellige kunstneres visuelle tolkninger af musikken bevæger sig i grænselandet mellem musikvideo og videokunst. Hver lille video er optaget af en klar idé, som den forfølger og udforsker. Dette giver lidt for meget stemning og for lidt udvikling til at opmærksomheden ikke ryger undervejs, med mindre man aktivt vælger at følge med.

Kaspar kræver fordybelse og tid til at dvæle i stemning og æstetik af sin lytter. Og dykker man længe nok, finder man nok en smuk perle på havets bund.

Kaspar. 'Trying not to'. Album. Kaspar Works.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af