Midlake – nye stjerner fra Texas

Man bliver altid glad i låget, når en ny strålende planet viser sit ansigt på den store musikalske stjernehimmel. Et sådan nyt bekendtskab gjorde vi, da Flaming Lips’ freakshow i foråret holdt fest i Tivoli medbringende fem fuldskægs-klædte mænd fra Texas, gående under det poetiske fællesnavn Midlake.

Siden har deres til tider overjordiske melodirigdom med fødderne plantet i 70’ernes Neil Young og Fleetwood Mac arv fundet vej til mange lyttere godt hjulpet på vej af gruppens andet album ‘The Trials of Van Occupanther’, hvor en hel del potentielle hits står på række. Sikkert derfor blev albummets traditionsbevidste og ret så stille sange overdrejningspunktet for Midlakes aften på Fristaden, hvor de langt mere sammensatte og drillende sange fra debuten ‘Bamnan & Slivercork’ næsten blev sat i skammekrogen.

Albummets vidundere, som ‘Balloon Maker’ og ‘Kingfish Pies’, satte ellers, med deres barnlige naivitet og kælende melodier, salen i en bevægelse, som for ofte blev til stive kroppe, efterhånden som den stille melankoli fik for megen plads. Forsanger Tim Smiths fantastiske stemme holdt sig tilmed til sin primære rolle, og kommunikationen med publikum kom derfor aldrig i gang. Som altid resulterede en sådan kombination i stadig mindre koncentration på begge sider af scenen, og den blev først genfundet, da det supersmittende hit ‘Roscoe’ åbnede op for energien helt til slut.

En sommer er passeret siden Midlake første gang besøgte os, men den nuværende årstid er velegnet til nydelse af Midlakes melankolske pop-rock. På en mandag med opstartsproblemer og regnskyer forvandlede gruppens eftertænksomme sange sig trods problemer til et behageligt genhør.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af